Fredagsblogg från Grodan

2 februari 2013

Ännu en vecka har gått och här kommer en liten sammanfattning på vad vi har hittat på under de senaste två veckorna.

Förra veckan eldade vi i multihuset vid två tillfällen och åt gott mellanmål vid elden, det serverades både korv med bröd samt tunnbrödsrullar och varm choklad. Vi ser fram emot flera härliga mellanmål vid elden framöver.

Våra morgonsamlingar har varit uppskattade och barnen har visat stort intresse för de material vi har visat och gjort tillsammans. Ett nytt material som vi visat är Lycko, där barnen kan träna både siffror, bokstäver och logiskt tänkande, kom gärna in så visar vi hur det fungerar!

Även fredagssamlingarna med bokpåsen har varit omtyckta. Barnen har varit stolta över att få visa upp en bok hemifrån. Även om de inte alltid vill berätta så mycket om den så tycker de det är mysigt när vi läser den i samlingen tillsammans.

I går var några av barnen på biblioteket uppe på Linero för att lämna och låna nya böcker. Det var en trevlig promenad trots blåsten och barnen fick med sig många roliga böcker som de själva valde.

I onsdags passade vi på att krama Emelie extra mycket och vi önskade henne lycka till inför den stundande föräldraledigheten, detta gjorde vi med kladdkaka och glass efter maten, mums!

Vi vill också påminna er om att se över barnens kläder så att det finns galonkläder att ta över vinterkläderna nu när det är så kladdigt ute. Passa även på att ta en titt i torkskåpen i slutet av veckan så att de kan bli städade under helgen.

Sist men inte minst hoppas vi att ni alla fått vårt infobrev på mailen i början av veckan, där vi skrev lite om hur vi kommer att arbeta under våren.

Hoppas ni alla får en trevlig helg så ses vi här på bloggen igen nästa vecka 🙂

Hälsningar från oss på grodan.