Fredagsblogg från Fjärilen v 38

18 september 2015

Hej,

Då är vi redan inne på andra ”temaveckan” och Bobbo har fortsatt komma till oss i sin luftballong. Bobbo har visat sitt fina puzzel som barnen nu kan arbeta med. Bobbo har också visat olika vilda djur som finns i Europa och lärt oss sånger om djuren, det var bl a lodjur och älg. Idag fredag tog Bobbo sig en liten tur till Norge och visade Norges flagga. Vi lyssnade på och sjöng bl a ”Hjulen på bussen” på norska.

Barnen har tillsammans gjort en tysk flagga av silkespapperstussar. Några av barnen har även börjat måla en Europakarta, vi fortsätter med det på måndag. Efter vi målat kartorna kommer Bobbos kompis Dadda att ta med oss till en ny spännande världsdel…..

I onsdags hade vi brandövning. En stund innan övningen startade samlade vi barnen och berättade vad som skulle hända. Barnen på Fjärilen/Humlan var ute när brandlarmet ringde, vi sprang till vår uppsamlingsplats vid förrådet och ”ropade upp” barnen för att se att alla barn hade kommit dit. Det gick jättebra, några barn tyckte det var lite läskigt och ville gärna hålla en pedagog i handen.

Välkomna till vårt föräldramöte på torsdag 24/9 kl 17:45-18:45 🙂

Trevlig helg

Anette, Cecilia & Johanna
image image image