Freadgsblogg från Grodan v.45

7 november 2014

Hej!

I tisdags hade vi höstfest. Vi delade in barnen i tre grupper. De fick plantera vitlök, göra pumplyktor av pumpor vi fått av Sandras farfar och baka äpplepaj. Det var en lyckad och lugn dag som vi tror uppskattades av barnen.

På samlingarna har vi börjat prata om jordens skapelse. Vi började med att smälla en ballong för att illustrera explosionen ute i rymden. Vi pratade om hur det regnade i tusentals år och på så sätt skapades våra hav och oceaner. Vidare pratade vi om planeten jordens storlek i förhållande till universum. Barnen blev väldigt nyfikna på att arbeta vidare och vi tog fram planeterna och pratade om dem. Några barn har varit med och börjat skapa en sol utav en ballong och tidningspapper.

I onsdags och torsdags hade barnen födda 2010 sina sista naturdagar för terminen och det blev utflykter i vårt närområde där flera barn kunde följa med. Bussresan vi först hade tänkt göra fick ställas in på grund av sjukdom hos personalen, därför anpassade vi utflykten efter situationen. Tryggheten och säkerheten för alla barn och pedagoger på förskolan går alltid först i planeringen. Vi var tillbaka till lunchen och de barn som hade matsäck med sig åt den på avdelningen.

I veckan har många barn arbetat med vårt nya material som heter ”clics”. Utifrån det har de kunnat bygga ihop olika konstruktioner utifrån sin fantasi eller utifrån beskrivningar. Under utevistelsen har flera barn lekt en lek som de kallar för ”slajmattack”. Många av barnen har velat vara med och leka och vi pedagoger har observerat och varit lyhörda för hur de agerat i leken.

Idag har några barn gått på en liten utflykt till en lekplats. De barn som stannat kvar på Rosa Tornet har fått välja om de vill vara ute eller inne under förmiddagen.

Vi önskar er en trevlig helg!

Med vänliga hälsningar,

Grodans pedagoger