Första advent på Trädet v. 48

28 november 2014

 

Första advent på Trädet

Första advent på Trädet

 

Hej alla föräldrar!

Den här veckan har vi fördjupat oss inom tidseran Mesozoicum (orange tidsålder inom montessoripedagogen) och dinosaurierna under Trias, Jura och Krita. När vi repeterar och samtalar kring jordens historia blir vi imponerade över barnens nyfunna kunskaper. De kan återberätta väldigt mycket och detaljrikt. Entusiasmen är stor, vilket känns väldigt inspirerande att arbete tillsammans med barnen. Många barn har under veckan arbetat med garnbollar. Tillsammans har vi tänt första ljuset i adventsljusstaken. Nu står december och knackar på dörren!

Nästa vecka får vi åter besök av Ragnar och Ragnhild. Det här året har de även med sig sina bästa vänner Freja och Fröj. Vi har som tradition att alla barn under december får besök av en nalle under en dag. Nallen tas med hem när barnet hämtas och tas tillbaka till förskolan nästa dag när barnet lämnas. Nallen har med sig en dagbok i vilken ni skriver vad den har varit med om tillsammans med ert barn. Det kan vara vardagliga saker som ni gör på eftermiddagen/kvällen/morgonen. Tillsammans med ert barn läser vi upp/berättar kring innehållet i dagboken på samlingen, barnet drar ett namn på det barn vars tur det blir att få ha nallen på besök.

Den här veckan har barnen födda 2011 haft leksaksdag. De visade stolt upp sina leksaker och fick många nyfikna frågor. Bokbussen kom på besök under veckan. Några barn gick dit för att införskaffa nya böcker till avdelningen.

Lucia – Vi vill påminna er om att anmäla er till luciatåget den 12 december kl 15. Anmälan görs i hallen. Vår förhoppning är att vi kan vara utomhus. Barnen födda 2009 sjunger i St Knut kyrka på morgonen. Det är samling kl 08 på kyrkan för barnen och deras föräldrar. Föräldrarna är inbjudna att se luciatåget. Vi går med barnen tillbaka till Rosa Tornet.

Julfest – tisdagen den 16/12 har vi en julfest för barnen under förmiddagen. Vi bakar pepparkakor, julpysslar och äter julmat. Har vi tur kommer självaste tomten på besök!

Studiedag – fredagen den 5/12 är förskolan stängd pga studiedag för personalen.

Den här veckan var det Ingelas sista vecka på Trädet. Vi kommer att sakna henne väldigt mycket och tänka tillbaka på alla fina minnen vi har tillsammans. Varmaste lyckönskningar i det nya jobbet!

Trevlig helg och början på julen!
Önskar Trädet