FN-vecka och kompissol på Trädet v 43

24 oktober 2014

Hej på er!
Denna veckan har vi pratat en del om FN. Vi har arbetat i grupper där vi tittat på flaggan, pratat om vad FN är, att det finns många människor på vår jord. Fastän vi ser olika ut så är vi alla lika,alla är vi människor. Vi har pratat kring ord som gör ont. Vi uppfattar ord olika. Jag tar inte illa vid mig om hen säger så till mig medan min vän bredvid blir ledsen och sårad. Vi kom fram till att det är viktigt att tänka på vad vi säger och att alla har rätt till att ha det bra och inte bli kallad olika öknamn eller bli illa behandlade. I torsdags tillverkade vi kompissolar i våra grupper. De hänger inne på avdelningen, ni är välkomna in och titta på dem. Där pratade vi om hur man är en kompis och hur vi vill blir behandlade. Vi avslutade på själva FN-dagen med att en pedagog berättade en saga om en flicka som hette ”Annika”. Hon upplevde att hon blev illa behandlad. Barnen fick vara delaktiga genom att säga stopp när de ville ändra något i berättelsen. Vi diskuterade sedan tillsammans hur handlingen kunde gjorts annorlunda. Detta var uppskattat av barnen då de var delaktiga själv och fick komma på andra sätt för att Annika skulle få det bra.

I onsdags och torsdags var barnen födda 2010 på naturdagar i Skrylle. Denna veckan hade vi tur med vädret och det blev två härliga utflykter. Båda grupperna började med att gå Mullestigen som bjöd på motoriska utmaningar både i form av att klättra över stockar, stenhögar och gå balansgång. Det var en lagom lång runda och barnen var ivriga att hitta spår efter Mulle som visade vart vi skulle gå. Efter Mullestigen åt vi matsäck i vindskydd och barnen är väldigt stolta över maten de har med sig. Innan vi åkte hem gick vi till Naturlekplatsen och lekte och åkte linbana.
Nästa vecka är det höstlov och då har vi valt att ställa in naturdagarna eftersom både barn och pedagoger är lediga. Under v. 45 kommer barnen födda 2010 att åka på sin sista naturdag.

För er som har höstlov nästa vecka önskar vi en trevlig ledighet och annars önskar vi en trevlig helg!

 • Förälder skriver:

  Hej,

  Sagan om Annika var en god idé! Viktigt att barnen får relatera till en annan människas situation och fundera över hur man kan ändra den till något bättre.

  Vi uppskattar även naturdagen. Bravo!

  Mvh

  Pappa på, eh, Trädet

Comments are closed.