Fjärilens fredagsblogg v 46

13 november 2015

Fredag igen!

Denna veckan har Diddi varit kvar i Sydamerika. Vi har sjungit om djuren och även sett bilder på Goliat-spindeln och den gröna Anakondan. Den är nio meter lång och alla barnen fick lägga sig längs golvet för att få en uppfattning om hur långt det är. Vilken jättelång orm vi blev!

IMG_3328

Barnen arbetar mycket med våra stora världsdelar av trä. De lägger ut dem på golvet, de jämför med kartan och de benämner världsdelarna.

Veckan har också bjudit på en hel del regn vilket gjorde att vi hade många härliga pölar att plaska och ösa i. Härlig geggamoja har det gjorts i sandlådan.

Vi har fått ett antal förfrågningar om att föräldrar vill vara med en dag hos oss på Fjärilen. Vi har funderat kring detta och tänker att vi har några nyinskolade och yngre barn för vilka det kan vara lite känsligt när det kommer andra föräldrar. Utifrån detta är det inte aktuellt med föräldrabesök inom de närmsta månaderna, vi återkommer framåt våren om det är möjligt då.

Vårens schema för personalen håller nu på att läggas. Schemat bygger på barnens närvarotider, vi vill därför be Er som redan nu vet att Ert/Era barn har ändrade tider till vårterminen meddela oss detta. Tack för hjälpen 🙂

Till sist en påminnelse om att Rosa Tornet håller stängt måndagen 30/11 då personalen har studiedag.

Trevlig helg

Cecilia, Anette & Johanna