Fjärilen vecka 17

24 april 2015

Hej Hopp!

Denna veckan har det varit full aktivitet på och utanför gården. Vi har kunnat vara ute mycket och barnen tittar gärna på grävmaskinerna och lastbilarna som kör runt. Vi har verkligen första parkett. Några barn hittade en stor skalbagge som vi fick titta på. Vi tog en bild och sen fick den krypa iväg igen.

Diddi har fortsatt komma på besök under samlingarna. Vi har fått bekanta oss med sångerna ”lilla lilla spindeln klättra upp för trå’n” (små rörelser) och sen ”stora stora spindeln klättra…” (Barnen får då stå upp för största möjliga rörelser). Även bockarna brusarna gjorde återbesök.

I måndags var de barn som ska flytta över till Grodan på besök där. Barnen tycker att det är väldigt spännande.

Här kommer lite ”att tänka på”……
Vi vill att ni ställer era vagnar uppe på trädäcket istället för i vagnförrådet om det inte finns ett avtal om att barnet använder den när det ska sova. Eventuella cyklar ska ställas utanför förskolan i cykelstället. Detta är för att om det börjar brinna vill vi inte ha onödiga vagnar eller cyklar i vägen när vi ska köra ut de sovande barnen. Påminner igen att det är viktigt att lägga på kedjan på grinden när man kommer och går så barnen inte kan öppna den själv.

Tyvärr har vi fortfarande problem med magsjuka. Det är lösa magar, kräkningar och en del har även fått feber. Vi vill att ni är uppmärksamma på detta och håller era barn hemma om ni misstänker något, så att vi kan bli av med det en gång för alla.

Tack på förhand!

Snart är det sommar och vi vill reda nu informera er om att vi kommer ha en gemensam sångstund ute på kullen tillsammans med era barn och er föräldrar. Detta sker Onsdagen den 10 juni kl 14.15. Vi tackar då av alla våra fina barn på Humlan och Fjärilen som ska flytta över till Trädet eller Grodan.

Därefter är ni välkomna på vår gemensamma sommaravslutning där Trädet och Grodan sjunger för oss och de barn som ska börja i skolan tackas av. Sedan är det tårtkalas!

  • Förälder skriver:

    Känns som grävmaskiner på så nära håll lär hålla många nyfikna barn upptagna en stor del av dagen…;)

Comments are closed.