Fjärilen vecka 15

13 april 2015

Hej!

Det blev tyvärr lite fel vid uppdateringen av bloggen här på Fjärilen i fredags så inlägget ni skulle fått då kommer här istället.

 

Hej alla fjärilsföräldrar!

Då var vi tillbaka igen, hoppas ni alla har haft en skön påskledighet 🙂

Denna veckan började vi med att vinka hejdå till den blå babblaren Doddo och hälsade Diddi välkommen. Diddi har under samlingarna pratat om liten/stor.
I lådan har Diddi haft med sig en liten rosa kub och en stor kub, liten sten och en stor sten, liten Babushka och en stor Babushka som sedan barnen har fått hjälpa till att sortera in sakerna in i liten/stor låda.

Det har även dansats och sjungits till ”stora bamse spindeln och lilla lilla imse vimse”. Idag fredag tog vi fram en ny spännande låda…och i den fanns de tre Bockarna Bruse, vi sjöng sagan om hur de tre (lilla, mellan och stora) gick över trollebron. Superroligt!

Under veckan så har vi skolat in och vi välkomnar Elli till oss här på fjärilen.
Nästa vecka fortsätter inskolningen och då kommer en ny kompis som heter Collin 🙂

Vädret har varit underbart och vi har varit mycket utomhus, men på mornarna är det fortfarande lite kyligt. Klä gärna barnen i två lager t ex fleece och vindkläder.

Har ni tomma hushållsrullar hemma får ni gärna ta med dom hit till oss, då vi har lite skapande aktiviteter på gång där vi behöver rullar.

/ Johanna, Cecilia, Anette och Patricia