Fjärilen vecka 10

6 mars 2015

imageHej alla fjärilsföräldrar 🙂

Ännu en vecka har passerat och det har blivit dags för Bibbi att vinka hejdå för denna gång. Bibbi har under samlingarna haft med sig spännande saker i sin låda. Denna veckan har Bibbi haft med sig två gula sensoriska ärtpåsar. I den ena påsen, som vi förvarar i kylen får barnen en upplevelse i hur något känns när det är kallt. Den andra ärtpåsen värmer vi lite i mikrovågsugnen innan samlingen, här får barnen en upplevelse i hur något känns när det är varmt.

Vi har också gjort gul lera. Det har bakats många bollar och maträtter och även några elefanter. Leran är så mjuk och varm när den är nygjord, riktigt härligt och många av barnen vill vara med.

Det har även dansats till elefantbalett, hundra hundar och fingerspring. Oj vad barnen tycker det är roligt 😀

Recept på vår play-do lera

4 dl vetemjöl
3 dl salt
2 msk citronsyra
3 msk matolja
5 dl kokande vatten
Karamellfärg

1. Blanda alla torra ingredienser
2. Häll i karamellfärgen i det kokande vattnet
3. Häll vattnet i torrvarorna
4. Rör ihop till en smidig deg
5. Förvara leran i en tätslutande burk
Under förmiddagen har vi räddat några maskar i vår trädgård och även hållit koll på bussar som kört förbi (och på samlingen sjungit om hjulen på bussen som snurrar runt, runt, runt).

Påsken börjar närma sig med stormsteg. Glöm inte att skriva upp i hallen om ert barn ska vara här på Fjärilen eller kanske ledig någon dag under påskveckan.

Nu packar vi ihop för den här veckan och personalen på småbarn åker till Ullared för en övernattning och lite shopping. Hoppas ni får en bra helg!

Hälsningar
Cecilia, Patricia, Anette och Johanna

  • Förälder skriver:

    Låter som en härlig vecka!//Hildas mamma och pappa

  • Förälder skriver:

    Bibbi kommer vara saknad! Där kom förklaringen till att sonen lärt sig säga ”buss” !

Comments are closed.