Fjärilen v5

3 februari 2017

Fredag igen….

Veckorna springer iväg, nu är vi redan inne i februari, detta pratade vi om på samlingen i Onsdags och satte upp vår nya månadsskylt. På våra samlingar sjunger vi om vilka barn som är här och vilka barn som är hemma. Vi pratar och sjunger även varje dag på vår samling om vilken veckodag det är och vilket väder vi har.

I helgen som gick var vi här och ändrade om, bygglek har nu flyttat in i vårt lilla rum, där har vi även våra samlingar. I vårt stora rum har vi praktiskt och sensoriskt material samt hemvrån. I köket har vi möblerat om, där kommer vi att ha våra skapandeaktiviteter. Vi upplever att denna omstrukturering har gett en lugnande inverkan på  barnen.Vi pedagoger finns med i barnens aktiviteter, vi delar upp oss i de olika rummen där barnen är, detta ger barnen en lugn arbetsstund.

Nu har vi startat upp vårt tema för denna terminen, temat är världsdelarna. Det är Babblarna som kommer att resa runt till de olika världsdelarna och hälsa på samt introducera tex vilka djur som lever där, och mycket annat spännande. Som ni säkert alla har sett på abbum så kom babblaren Jojo flygande i sin luftballong till Antarktis och berättade om denna världsdel.

Idag fredag har vi bjudit in till hela huset sjunger där alla avdelningar samlas för en trevlig sångstund.

Patricia har semester nästa vecka, då jobbar Emma hos oss.

Vårterminens utvecklingssamtal kommer att ligga i Maj månad, mer info om detta senare.

Sportlovsveckan börjar närma sig, skriv upp era barns närvarotider på lappen ute i hallen (på dörren in till torkrummet). Vi ser gärna att den är ifylld senast fredagen den 10/2.

Vi tycker det är kul att få feedback, lämna gärna en kommentar här på bloggen 🙂

Trevlig Helg!

 

IMG_6322
  • Liza G skriver:

    Hej Fjärilen! Vi tycker att det är väldigt spännande att läsa era blogguppdateringar och det är alltid lika skoj med nya inlägg i Abbum. Tack för ert fina arbete! Här hemma har vår lille E pratat en hel del om veckodagarna och Antarktis de senaste dagarna. Det är roligt att se hur era genomgångar lämnar avtryck 🙂 Hälsningar Liza och Marcus

Comments are closed.