Fjärilen v40

2 oktober 2015

Hej alla föräldrar!

Denna veckan har Dadda hälsat på i Tanzania. Vi har sett på Tanzanias flagga och pratat om färgerna som finns på den. På Torsdagen provade vi på något nytt, vi målade Tanzanias flagga med färgad sand. Detta gjorde barnen i smågrupper. Tillsammans med Dadda har vi även sett på bilder och film med Tingatingakonst. Barnen har även gjort egna alster. Vi har tittat på några av djuren som lever i Afrika och sjungit sånger om dem. Favoriten har nog varit den om apan som skalade banan 🙂

IMG_3049

I tisdags var vädret så härligt, att vi packade med lite smått och gott att äta och begav oss iväg bort på en liten spontan utflykt till lekplatsen. Barnen lekte och utforskade allt på lekplatsen och verkade ha väldigt skoj. I tisdags firade vi även Albin som fyllt två år. Grattis!

IMG_3029 IMG_3009

I torsdags när vi hade målat klart med vår färgade sand, hällde vi ut den i sandlådan, detta tyckte barnen var spännande.

IMG_3084

I torsdags på vår samling pratade vi om att det nu är oktober, och tänk vilken start på den nya månaden, vi fick fira att Linnéa blivit storasyster. Grattis säger vi till familjen Heyl.

I dag fredag säger vi hejdå till Dadda som stannar kvar i Afrika. Nästa vecka ska vi besöka en ny spännande världsdel.

På torsdag den 8/10 börjar Emilia på Fjärilen, välkommen till oss!

De senaste dagarna har höstkylan smugit sig på,  så tänk på att ta med tunna vantar, mössa och en tjock tröja/fleece. Det börjar också bli lite svalare i utesovrummet så ta med något varmt att ligga på samt en filt alt åkpåse/sovsäck.

Glöm inte fotograferingen på fredag.

Trevlig helg!

Hälsningar Anette, Cecilia och Johanna