Fjärilen v12

24 mars 2017

Hej!

Denna veckan har bjudit på riktigt fint vårväder och har passat på att vara ute lite längre på förmiddagarna. Det har varit full aktivitet på barnen i trädgården och vi har även ätit frukt ute ett par av dagarna.

I tisdags firade vi ”Rocka sockorna”, vi lyssnade på rocka sockornasången och flera av oss hade olika strumpor. Vi pratade också om att det är ok att vara olika.

I Onsdags var det dags för en promenad för en del av de äldsta barnen. Vi gick bort till sjön och åt banan. I sjön såg vi en svan och sothönor. På vägen tillbaka träffade vi på en hund, vi tittade också på en grävskopa och en dumper som fraktade bort jord. På samlingen hade vi rytmik och spelade med våra maracasägg och trumma till barnsånger som barnen själv fick önska.

I Torsdags på samlingen sa vi hejdå till Bibbi och Asien och alla djuren som vi har lärt känna där.Vi har denna veckan fortsatt med tecknet för panda och kamel. Vi har pratat om att kamelen har två pucklar och om att pandan äter bambu nästan hela dagen. På Måndag kommer Bobbo att resa till nästa världsdel…

Fredagslådan idag innehöll en filt, vi skulle leka Gubben eller Gumman i lådan. Barnen fick själv välja om de ville vara en gubbe eller gumma. När alla som ville hade prova så kom barnen själv på att alla  kunde lägga sig under filten på samma gång :-), då blev det många gubbar och gummor att sjunga om.

På eftermiddagarna när ni hämtat ert barn ser vi gärna att ni inte stannar och leker, detta för att de barn som ännu inte blivit hämtade ska få en lugn stund, samt att det kan vara känsligt för en del barn när det är föräldrar kvar här.

Trevlig helg!