Fjärilen v.7

19 februari 2016

Hej hej.

Denna vecka har vi haft temauppstart. Vi kommer under våren att arbeta med vår närmiljö och som första steg har vi visat bild över området där vi är. Många barn ställde relevanta frågor om förskolan och deras egna hus.

 

IMG_1615

Idag (fredag) gick vi ut på promenad för att titta var några av barnen bor som en del i vårt nya tema. Vi såg många spännande saker på vägen. En katt i ett fönster, några som byggde hus och bussen körde förbi två gånpger. När vi kom tillbaka till förskolan igen och hade ätit frukt fick barnen gå in i sagogrottan. Där har vi möjlighet att på ”kanonen”visa bilder och filmer från promenaden och barnen tillsammans med oss kunde återkoppla vad de upplevt under förmiddagen.

I torsdags kom vintern tillbaka till oss för en liten stund. Barnen hjälptes åt att bygga en snögubbe.

IMG_3919

Denna veckan har även några barn prickat siffror med topps och färg. En bra övning för att arbeta med finmotoriken. Vi kommer fortsätta erbjuda denna övning för de barn som vill prova på.

I hallen ovanför barnens plats har vi satt upp nya laminerade lappar för bl.a extrakläder och blöjor. Vi kommer att sätta ett kryss när det är något som barnet saknar.

Trevlig helg!