Fjärilen v 47

21 november 2014

Hej,

tänk så fort tiden går…redan fredag igen!

Vi har under veckan fortsatt med att måla och ha vattenlek. Många av barnen har gillat att få utforska vattnet….en dag blev det ett riktigt ”sjöslag” vid vasken 🙂 härligt att få skvätta och ösa!

På tisdagen provade vi på att gå till Sagogrottan(ett gemensamhets utrymme) som ligger vägg i vägg med Humlan. Där hade vi vårt miniröris. Barnen rörde sig till  t ex Elefantbalett, Jag har en boll, Hundra hundar och Fingerspring. Vi avslutade med en stunds avslappning till lugn musik och sen fick barnen titta lite på vad som finns i Sagogrottan. Även i torsdags tog vi en tur till Sagogrottan.

Idag fredag har vi gjort ny play-dooh-lera, mysigt att arbeta med när den är nygjord och ljummen.

Nästa vecka är Cecilia tillbaka från sin praktik igen. Vi börjar även filma inför julfikat så kom ihåg att ta med lucia/tomtekläder om ni  vill.

Just nu är många av barnen i gruppen inne i en period då de tycker att mycket är ”mitt”, det innebär att de ibland tar saker från varandra, vi har då märkt att barnen oavsiktligt rivit varandra, det skulle vara till stor hjälp om ni ett tag framöver håller barnens naglar kortklippta.

Vi vill också passa på att påminna om att Rosa Tornet håller stängt fredagen 5/12 då det är studiedag för personalen.

Trevlig helg

Patricia, Danijela, Anette & Cecilia

 

image