Fjärilen v 46

14 november 2014

Hej,

den här veckan har vi haft vattenlek, barnen tyckte det var härligt att få plaska och ösa. Vi tog även fram våra magnetfiskar och fiskespön så det blev många ”napp” också. Vi pratade mycket om begreppen vått, torrt, varmt och kallt.

Barnen har även fortsatt måla med fingerfärg och några har provat på att använda olika rollers som gör mönster på pappret. Vi har använt oss av höstfärger. Till sist har barnen fått strö glitter över sina konstverk.

När vi varit ute har rutschkanan varit ett populärt aktivitetsställe.

Som ni kanske redan märkt öppnar och stänger vi oftast inne nu när det börjar bli mörkt och kallt ute. Utevistelsen brukar vi lägga lite senare på förmiddagen.

Det börjar också bli lite kyligt på golvet inne hos oss på Fjärilen så tag gärna med mockasiner el liknande som barnen kan ha på sig inne.

Det har köpts in en bärsele till Fjärilen, då vi har lite yngre barn som behöver mycket närhet för att känna sig trygga just nu.

Som vi skrev i bloggen förra veckan kommer vi ha jul/luciafika 1/12. Veckan innan (v 48) kommer vi filma lite här på förskolan som vi kommer visa för er på fikat. Vi kommer bl a filma när vi sjunger luciasånger. Så under vecka får de som vill ta med luciakläder som barnen kan ha på sig när vi spelar in filmen. Lägg kläderna på barnets plats i hallen.

 

 

 

imageimage

Trevlig helg

Fjärilens pedagoger

 

  • Förälder skriver:

    Tack för denna utförliga beskrivning av fjärilsbarnens vecka, det uppskattas verkligen! 🙂

  • Förälder skriver:

    Jag håller med föregående inlägg. 🙂

Comments are closed.