Fjärilen v 41

10 oktober 2014

Hej….
…då var det redan fredag igen.

Den här veckan har vi provat på att ha ”Miniröris” med några av barnen i gruppen, vi kommer fortsätta med det under kommande veckor. Barnen rör sig till musik och i slutet har vi en liten avslappningsstund.

Vi har också tittat på höstlöv och målat på löven med rött, gult och orange. Löven ska så småningom bli till ett träd som kommer att finnas till beskådande i hallen. Det var spännande att se alla olika reaktioner hos barnen när vi tog fram och erbjöd att måla med färg…några barn observerade mest, några utforskade färgen med fingrarna och en del målade med pensel…

Nästa vecka på onsdag börjar Albin sin inskolning hos oss på Fjärilen, vi hälsar honom och hans familj välkomna till oss på Rosa Tornet.

Just nu är det tyvärr en del sjukdomar ”i omlopp” på förskolan, vi försöker vara lite extra noggranna med barnens handtvätt och övriga hygienrutiner för att minska smittorisken. Vid feber ska barnen ha en feberfri dag hemma och vid magsjuka kan barnen återkomma till förskolan 48 timmar efter sista kräkning/diarré. Tänk på att det är barnets allmäntillstånd som avgör om han/hon orkar vara på förskolan.

Trevlig helg
Cecilia, Patricia, Anette & Danijela