Fjärilen v 21

22 maj 2015

Hej,

Den här veckan har vi passat på att njuta av vår trädgård, oj, så mycket det lekts i sandlådan, flygplanet, rutschkanan….det har upptäckts gula blommor och olika småkryp och så klart har vi ju sett vad som händer på byggplatsen utanför vår trädgård.

I onsdags var det studiedag och vi pedagoger var på en heldagsföreläsning. Föreläsningen utgick från tanken ”Barn gör rätt om de kan”(Ross W Green) och handlade utifrån det om hur vi kan anpassa förskolans verksamhet efter barns olika behov. Det var en inspirerande och intressant dag.

Idag fredag blev det en sångsamling med mycket rörelse innan maten. Vi sjöng och rörde oss till bl a ”Klappa händerna när du är riktigt glad” , ”Klappa händerna så fort du kan” och ”Hoppa, hoppa, hoppa, jag kan inte stoppa”.

För de barn som börjar på Grodan/ Trädet till hösten blir det nästa vecka besök där på måndag 25/5 och torsdag 28/5. På måndagen kommer pedagogerna från Fjärilen/Humlan att följa med och på torsdagen kommer barnen att vara där tillsammans med Grodan/Trädets pedagoger.

På måndag är Cecilia tillbaka efter sin sista praktikperiod på sin förskollärarutbildning 🙂

Vi önskar Er alla en trevlig helg

Johanna, Anette, Patricia & Cecilia