Fjärilen v 20

15 maj 2015

Hej,

Den här veckan har Dadda fortsatt att besöka oss på samlingarna. Varje samling börjar med att vi sjunger alla barns namn för Dadda och sen blir det veckodagssången. Den här veckan har vi sjungit dagarna på engelska efter önskemål från flera av barnen…och så försöker vi lära oss de nya sångerna om kroppen/kroppsdelarna.

image image image

I måndags gick några av Humlans och några av Fjärilens barn till den lilla ”sjön” nära förskolan och matade fåglarna med bröd. Spännande! Fåglarna var dock lite ”blyga” och våga sig fram för att äta när vi började bege oss där ifrån.

Då babblaren Daddas låda innehåller material om kroppen så har vi börjat med ett ”miniprojekt” som ska resultera i en gemensam tavla med bl a barnens handavtryck. Under denna vecka började vi med handavtrycken….kladdigt men roligt 🙂

Det har också arbetats flitigt med vår playdoohlera och månsanden. Månsanden är gjord av vetemjöl och matolja. Det blir ett härligt lekmaterial som man t ex kan forma med händer och sandkakeformar.

Idag fredag blev det en mysig liten utflykt till lekplatsen. Solen sken och barnen lekte för fullt med alla lekredskap. Några barn från Trädet/Grodan följde också med oss.

Till sist en liten påminnelse om att förskolan är stängd onsdagen 20/5 då personalen har studiedag.

Trevlig Helg

Anette, Patricia, Johanna & Cecilia