Fjärilen v 11

13 mars 2015

Hejhej,

då var det dags för lite fredagsblogg 🙂

Under veckan har vi fått besök av en ny Babblare som är blå och heter Doddo. Doddo har formen av ett hjärta så vi tänkte att det skulle passa bra att prata om olika känslor när vi har samling. Den här veckan började vi med att prata om ledsen och glad. Vi tittade på bilder av barn som var ledsna och glada. Doddos kompis sköldpaddan Hickotea har varit här och lärt oss en ny sång som handlar om en sköldpadda som är ledsen/glad.

Om ni tittar i vårt fönster så ser ni plastfickemålningar som några barn gjort under veckan och vi fortsätter även nästa vecka att erbjuda barnen denna aktivitet.

image image

På onsdagen firade vi Ella som fyllt 2 år, tack för den goda frukten!

Några av dagarna i veckan har vi haft riktigt härligt soligt vårväder och då har vi passat på att vara ute och lekt lite mer. Vi ser att barnen börjar bli mer aktiva ute nu när det är lite varmare, det var stor aktivitet i rutschkanan och sandlådan.

Tyvärr så har vi haft en ordentlig omgång av både magsjuka och förkylningar på avdelningen men vi hoppas att alla barn snart är friska igen och tillbaka här hos oss.

Trevlig Helg

Anette, Cecilia, Johanna & Patricia