Dukvärdar på Trädet v. 20

16 maj 2014

Hej!

Den här veckan har vi infört dukvärdar på Trädet. Tre barn, en i varje åldergrupp ansvarar för duktningen för alla barn. Tillsammans med en pedagog lägger de på duk på borden, dukar bestick, glas, tallrikar, smörskålar, knäckebröd, vattenkannor och allt från matvagnen. Det är mycket lärande som ryms i en sådan aktivitet. Inte minst matematik när allt ska räknas och justeras utifrånexempelvis frånvarande barn på avdelningen. Men det finns även sociala aspekter på aktiviteten. Dukvärdarna samarbetar för att skapa trevnad för sina kompisar. Att förbereda någonting för andra är stort och fint! Veckans dukvärdar har varit Frida, Charles och Klara.

I onsdags var våra 08:or grupp 2 i Skrylle. Vi hade bättre tur med vädret denna gången. Marie som arbetar på Naturcentrum visade oss runt i Skrylle och berättade om taloxen som lagt sina ägg i fågelholken där de satt in en kamera. När vi kom var inte fågelmamma där, med vid andra titten låg hon och ruvade på sina ägg. Spännande!!! Vi fick även se och känna på ett fågelbo som trillat ner. Vi fick sedan  hjälpa till att trampa ner stigen i ”Mullestigen”. En välbehövlig lunchpaus blev det sedan. Efter det fick barnen i uppgift att leta upp olika sorters blad. De fick en  bild på , ek, björk, lönn, bok, rönn och gran. Barnen fick sedan leta reda på de träden och hitta bladen. Vi avslutade med lek på lekplatsen 🙂 Ännu en härlig dag tillsammans med era ljuvliga barn! Nästa vecka är det dags för grupp 1 av barnen födda 2010/2011 och 2009 att ge sig iväg på utflykt.
bild 2-2

bild 4 bild 1

Under veckan har vi sjungit och spelat olika instrument på samlingen. Vi tränar sånger inför sommarasvlutningen men sjunger och spelar även andra favoriter. Under arbetspassen har barnen i stor utsträckning fått välja om de vill vara inne eller ute.

Vi vill påminna om att förskolan är stängd på måndag och tisdag. Vi pedagoger ska bland annat få möjlighet att besöka Casa Dei Bambini i Rom, Maria Montessoris första montessoriförskola! Det ska bli så spännnade att få gå på studiebesök och låta oss inspireras av andra montessoriverksamheter!

Trevlig helg,
önskar vi på Trädet

Comments are closed.