Botaniska trädgåden – 11 maj

13 maj 2011 Bättre sent än aldrig! Här kommer en kort summering av en underbar utflykt till Botaniska trädgården!

Vi åkte buss in till stan och hoppade av på Botulfsplatsen. Där är för tillfället full aktivitet då saluhallen är under ombyggnad. Det fanns flera stora maskiner så som cementblandare och lyftkranar. Barnen tyckte att detta var mycket spännande att se!

Där efter promenerade vi genom stan för att komma till Botaniska trädgården. Barnen har blivit mycket duktiga på att gå och promenaden var trevlig. Väl på plats började vi med att fylla på med lite energi i form av frukt och dricka. Barnen var nu redo för bus och lek! Barnen var väldigt sugna på att klättra i träd, tyvärr så får man inte klättra i träden. En trädgårdsmästare tipsade oss om hinderbanan gjord av en stor stock! Det var en utmaning för alla barnen att klättra, hoppa och balansera på banan. Det som var det allra finaste för oss att pedagoger att se var att de stora barnen var snabba på att hjälpa de mindre.

När det var dags för lunchen stod solen högt och vi letade upp en skuggig plats att äta på. Det blev den stora lönnen mitt i trädgården. Det var en mycket svalkande och mysig lunch! Även här hjälptes barnen åt!

Efter lite mer bus och lek var det dags att återvända till förskolan. Den här gången tog vi bussen från södra esplanaden. Barnen var trötta men nöjda med dagen!