Blogg vecka 47

21 november 2014

Hej alla föräldrar!

Under den här veckan har vi fortsatt arbeta med jordens uppkomst och då framför allt pratat om varför och hur vulkaner bildas. Barnen fick se ett riktigt vulkanutbrott på film, det tyckte barnen var mycket spännande. Vi håller också på att göra en egen vulkan av hönsnät tillsammans.

Under samlingarna har vi också hunnit sjunga en hel del både på svenska, engelska men även polska och inte bara julsånger. Barnen är väldigt snabba på att snappa upp nya sånger! Kul tycker vi! Under en förmiddag hann vi också med att arbeta med talföljd och lära oss vad 1-10 heter på engelska.

Som ni vet delar vi och Trädet numera på utevistelsen och vi upplever att detta fungerar mycket bra. Vi upplever att barnen leker i nya konstellationer och nya sorters lekar, detta är något som vi uppmuntrar. Vi har under veckan också hunnit gå iväg i mindre grupp till en närliggande lekplats.

I torsdags blev det en spontan samling kring vårt solsystem. Några barn läste i en bok tillsammans och en pedagog hjälpte till med läsningen. Plötsligt var nästan hela barngruppen intresserad och delaktig. Det blev väldigt spännande diskussioner kring varför det inte finns någon luft på månen och hur det påverkar de som åker dit och om det finns liv på andra planeter.

Det känns att vintern är på väg då det blivit kallare både på morgonen och under dagen. Se gärna över att att det finns tjockare fleece, vantar och mössa på barnens plats.

Datum att lägga på minnet under december månad är 5/12, pedagogerna har studiedag och förskolan är stängd, samt den 12/12 då vi firar Lucia klockan 15.00 här på förskolan.

 

Trevlig helg önskar vi på Grodan!