Blogg v. 50

15 december 2014

Hej alla föräldrar!

Här kommer bloggen som skulle ha kommit ut i torsdags men som tyvärr uteblev på grund av problem med vår internetleverantör.

 

Julen närmar sig med stormsteg! Veckan som gått har bjudit på pepparkaksbak, julpyssel och en alldeles underbar Nobelmiddag. Nobeldagen bjöd på mycket spännande, barnen fick höra om vem Alfred Nobel är och vem det är som får hans pris. Eftersom herr Nobel var en uppfinnare fick barnen titta på några experiment och diskutera kring dem. Vi ville också uppmärksamma våra barn lite särskilt denna dag och varje barn fick komma upp och under högtidliga former ta emot ett diplom. Vi pratade även om den fina middagen i Blå hallen och bjöd barnen på deras egen Nobelmiddag. Camilla hade förberett en väldigt god lunch samt en fantastisk efterrätt som serverades till tonerna av wienervalsen. Efter middagen hade vi dans.

Vi fortsätter vidare i vårt kulturarbete och har nu kommit till dinosauriernas tidsepok. Det uppkommer många spännande diskussioner i samband med presentationerna och vi upplever att samlingarna är mycket uppskattade och barnen är nyfikna på arbetet.

Under veckan har vi även fortsatt öva på sångerna inför Lucia. Barnen är väldigt väl förbereda och alla kan sångerna, även på engelska. Vi hoppas att de ska våga sjunga inför er alla så att även ni får njuta av deras skönsång!

Imorgon, fredag, firar vi årets Lucia. Barnen födda 2009 börjar dagen med att lussa i S:t Knuts kyrka tillsammans med Malin och Pernilla. Vi andra samlas som vanligt på förskolan.

Vi fortsätter dela på gården när vi är ute på eftermiddagen. Barnen har kommit väl in i rutinen och det fungerar mycket bra när vi är ute. För att få en längre utevistelse, som många har önskat, har vi valt att dela upp oss ytterligare. Grodan har syskongården en vecka och småbarnens gård en vecka. Barnen tycker det är väldigt roligt och spännande att få leka på småbarnens gård och ser fram emot det. Nu när barnen fått in den rutinen gällande utevistelsen är det också mer öppet för kompisarna att hälsa på från respektive avdelning.

Nu har det blivit kallt på riktigt! Titta gärna över barnens fack så att de har varma vantar, skor, ytterkläder och mössa. Den skånska vintern tenderar att vara ganska blöt så barnen behöver ha regnkläder som går över vinteroverallen, framför allt regnbyxor.

Tänk på att namna alla plaggen som barnen har på förskolan. En vante försvinner lätt i mängden och det är omöjligt för oss att hjälpa barnen hitta sina saker om de inte är namnade. Tack!

Datum att lägga på minnet inför nästa vecka

Tisdagen den 16:e kommer vi att ha en julfest för barnen på Grodan. Camilla kommer att bjuda oss en jullunch och de barn som vill får gärna klä ut sig i julens tecken.

Varmaste hälsningar från

Grodans pedagoger