Årets sista fredagsblogg från Trädet v. 51

19 december 2014

Hej alla föräldrar!

 

Vi vill börja med att tacka för en mycket trevlig termin tillsammans med era barn och er! Vi har sett en grupp som har växt tillsammans till att lära känna varandra, ta hand och varandra och hitta på mycket roligt tillsammans. Vi har också sett hur varje barn har utvecklats på sitt sätt, vågat utmana sig själv både i sociala sammanhang och kunskapsmässigt. Som exempel har våra äldsta barn blommat ut de senaste veckorna när det gäller skriftspråket. De inspirerar varandra till att både skriva och läsa andras och sina egna texter – underbart att följa!

I veckan hade vi julfest med julmat och besök av tomten. I barnens paket låg två pusselbitar var till ett gemensamt golvpussel. Barnen kom snabbt på att allas bitar behövdes för att kunna bygga ihop pusslet. Alla barnen behövdes bjudas in av gruppen för att lösa uppgiften av bygga ihop pusslet. Samarbetet var i full gång och det var en fröjd att som pedagog ta ett steg tillbaka och se pusslet växa fram med barnens uppfinnelserikedom i arbetet. För vissa barn var det till en början inte självklart att lämna sina bitar till det gemensamma projektet, men alla lät sig övertalas av kompisarna att allas bitar behövs för att det skulle kunna bli klart. Pusslet finns nu på avdelningen som ett material, som alla barn kan ha glädje av.

image-6image-3 image-4image-5 image-7

Under veckan har vi haft julmysigt, sjungit, pysslat och haft det lugnt och bra tillsammans. Vi har möblerat om lite på avdelningen och kompletterat med nya material, så avdelningen och vi är laddade inför vårterminen och alla upplevelser som vi har framför oss tillsammans. Men först får vi alla njuta av en god jul.

 

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR,
önskar vi på Trädet