Årets första blogg från Trädet

10 januari 2014

Hej!

Vi önskar alla barn och föräldrar varmt välkomna tillbaka till en ny termin. Hoppas ni alla haft en skön ledighet under helgerna. Nu ser vi framemot den nya terminen tillsammans med era härliga barn.

Vi har fått den första av två nya cyklar, denna är en orange mini taxi plats för två. På staketet har vi hängt upp tre färgglada tavlor.

Blomtavlor

Blomtavlor

Den här veckan har vi påbörjat månadens tema som är Nordamerika och barnen har röstat fram att de vill arbeta med hästen som djur i denna världsdel. Barnen har tillsammans diskuterat fram vad de vill lära sig och arbeta med kring hästen. De kom fram till att de ville lära sig vad hästen äter, titta på hästens skelett, ta reda på varför hästar har skor, de vill titta på en hästfilm, rita och måla hästar, göra matteteckningar med hästar, tillverka pappershästar, göra en häst som står, titta på hästar och besöka ett stall.

Under veckan har vädret varit kallt och blött. Tänk på att det är bra att barnen har regnkläder och gummistövlar på förskolan även under vintertid. Barnens vantar blir fort blöta när de leker med vatten, lägg gärna flera par extra vantar på deras plats. Det är också viktigt att era barn har bra med extrakläder eftersom det är lätt hänt att strumpor och byxor blir lite blöta i detta väder.

Idag fredag har barnen födda 2008 varit på teaterföreställningen ”Märklin och Turbin” på Sagohuset i Lund. Det var ett förväntansfullt gäng som begav sig till bussen på morgonen.

Merklin och Turbin

Merklin och Turbin


Mer information: www.sagohuset.nu/maerklin

Barnen som var kvar på förskolan har varit ute en stund på förmiddagen och sedan var många av barnen sugna på att fortsätta sitt arbete med hästen.

När ni hämtar eller lämnar era barn får ni gärna gärna kika in i vår tvättstuga där det finns kvarglömda vantar, strumpor etc.

Vi önskar er en skön helg!
Mona, Ingela, Rebecka och Linda