ABC du är i mina tankar…

12 oktober 2012

Hej!

Ni har kanske uppmärksammat hemma att barnen blir allt mer intresserade av att leka med språket? Vi lägger mycket fokus på att stimulera barnens språkutveckling. Vi märker att barnen tycker det är roligt och de tar själva initativ till att leka med språk och bokstäver. Vi har många språklekar i våra samlingar där vi  t ex visar bilder på olika djur sen får barnen gissa/berätta/beskriva vad det är för djur samt ljuda och hitta begynnelsebokstaven.

Vi gör ofta rim och ramsor och leker med språket. Rim och ramsor hjälper barnen att hitta språkmelodin i vårt språk. Vi klappar och räknar även stavelser i olika ord.

Både de yngre och äldre barnen väljer ofta att skriva små böcker och anteckningar.

I veckan har jobbat med vårt tema som just nu är vårt luktsinne. De har fått lukta på dofter och fått beskriva hur det luktade. Prata gärna med barnen om hur olika saker luktar.   

Under onsdagen åkte 07:or grupp 2 på naturdag till Trollskogen. Det blev en lyckad och härlig höstdag. I skogen lekte vi skatleken som går ut på att samla pinnar och träna sig på att uppskatta hur många pinnar man lyckas samla under 1minut.

I dag har våra 09:or varit på Lineros bibliotek och lyssnat på sagostund. De handlade mycket om kroppen. Barnen var väldigt intresserade och engagerade.

Våra 08:or och 07:or gick till lekplatsen och njöt av det fina höstvädret.

Vi önskar er alla en trevlig hösthelg!

Linda, Ingela, Eva, Rebecka

  • Förälder skriver:

    Låter fantastiskt, vilken vecka full av aktivitet. Då vet jag var samtalsämnet under middagen kom ifrån ikväll 🙂 Jag vet nu hur en säl låter 😉
    /Jessica

Comments are closed.