Vecka 48 på Grodan!

29 november 2013

Oj nu är det verkligen kallt! Tänk på att barnen måste ha med sig varma vinterkläder, ha gärna även en extra fleece hängande för de dagar det verkligen är superkallt! Eftersom det ofta blåser mycket här på förskolan önskar vi också att alla barnen har en mössa och vantar.

Den här veckan var det dags för terminens sista Naturskola. Barn födda 2009 tillbringade dagen i Stadsparken där de matade änder och småfåglar i bur. Trots regn och rusk var dagen väldigt lyckad. Barnen födda 2010 gick på en långpromenad i närområdet och även de var nöjda med sin förmiddag.

Som ni vet har vi haft fall av kräksjuka och maginfluensa på Grodan. Vinterkräksjukan går oftast över av sig själv på en eller två dagar men det är viktigt att era barn är fullt friska i minst två dygn innan de kommer tillbaka till förskolan. Inkubationstiden är mellan 12 till 48 timmar. Tänk på att vi rekommenderar att syskonet också stannar hemma. Vi kämpar på med att förebygga spridningen genom extra god hand och livsmedelhygden samt genom att vara ute mycket.

I torsdags var det dags för terminens Barnråd. Vi började med att diskutera frågorna i samlingen så att barnen skulle känna sig väl föreredda på mötet. Två av våra äldsta barn, en flicka och en pojke, fick i torsdags ha ett möte Monica och Camilla och diskutera kring följande frågor.

Vad betyder det att vara fattig?
Vad är roligast på förskolan?

Barnen var överens om att man är fattig om man inte har pengar att köpa mat. Vi pratade också mycket kring varifrån man får pengar. När det gäller vad som är roligast på förskolan var många överens om att det är välidigt roligt att leka med kompisar och leka ute.

Vi fortsätter arbeta med vårt djurtema och månadens bild är en Isbjörn! Kika gärna in då de verkligen är superfina!

Nästa vecka fortsätter vi med att öppnar inne på måndagar och tisdagar. De andra dagarna är det vädret som styr! Skulle vi dock få fler fall av kräksjuka kommer vi att öppna ute oavsett!

Hoppas ni får en trevlig helg och en fin första advent!
Vi på Grodan