Trädets fredagsblogg v. 16

20 april 2018

Hej föräldrar!

Denna veckan har vi äntligen fått lite sol. Vi har därför passat på att vara ute mycket och vi har även ätit mellanmål utomhus några dagar. Glöm inte att smörja in era barn med solkräm på morgonen, sedan smörjer vi barnen vid behov efter lunch. Det kan även vara bra att ta med en keps och en namnad vattenflaska, så barnen lätt får i sig vätska under utevistelsen. Tänk på att ha kläder för både varmare och kallare väder då det kan variera väldigt mycket från dag till dag.

Veckan som varit:

 • I onsdags åkte barnen födda 2012 till Skrylle. Vi gick på Mullestigen och barnen fick lite uppmaningar på vägen. Bland annat provade vi hur många barn som fick plats på samma sten och lyckades få plats med hela 12 stycken, men det krävdes samarbete!
 • På samlingen har vi bland annat övat på rimord, sjungit önskesånger och läst bamsetidningen ”Är du törstig igen, Lill-Mickel?” som handlade om diabetes.
 • Veckans matramsa:
  Masken kryper i sitt land,
  ögonlös och utan tand
  Skatan kommer på visit,
  och maskens mamma viskar smit

Kommande vecka:

 • Från och med måndag nästa vecka kommer vi att öppna utomhus på morgonen. Tänk på att klä barnen i kläder efter väder.
 • På onsdag är det dags för barnen födda 2013 att åka på utflykt till Skrylle. Medtag matsäck, frukt och dryck. Vi samlas 8.30.

Vi hoppas ni får en trevlig och solig helg!