Småbarn v. 49

6 december 2013

Hej alla föräldrar på Humlan!

Veckan har varit bra. Vi vill tacka för en trevlig stund på vårt drop – in.

Från och med nu öppnar vi inomhus varje morgon eftersom det är mörkt och kallt ute. Vi går ut mellan kl. 9.30 – 10.30 om vädret tillåter. Har vi inte kunnat gå ut på förmiddagen försöker vi gå ut efter mellanmål en stund.

Vi har fått besök av Snickare Andersson som stannar hos oss nu fram tills vi går på julledighet. Snickare Andersson har gått ut i sin vedbod för att ta på sig sin tomtedräkt, eftersom han ska gå och dela ut julklappar till sina barn. På vägen halkar han och trillar rakt ner i en kälke som far nerför backen och krockar med den riktiga Tomten. Snickare Andersson ropar ”Se upp i backen” men Tomten hinner inte akta sig. De hälsar på varandra och bestämmer att Tomten ska dela ut klappar till Snickare Anderssons barn och Snickare Andersson ska dela ut klapparna till Tomtens barn. Tomtens barn har ju aldrig sett en snickare förr. Snickare Andersson tar med sig spik, brädor och en kniv och beger sig till Tomtebarnen…….. Fortsättning följer.

Som vanligt fortsätter vi med vårt tema, djur. Denna veckan har vi fortsatt med Afrika samt djuren giraff, zebra och apa.

Allmän info: Använd inte personalens parkering på morgonen när ni lämnar utan parkera längst gatan istället. Det händer flera gånger när personal kommer att det inte finns parkering ledig. Tack på förhand!

Ha en trevlig helg!

Med vänliga hälsningar

Pedagogerna på Humlan

Hej alla fjärilar!!!!
Denna veckan har varit riktigt intensiv, barnen har julpysslat och gjort färdigt sina figurer till vårt tema-arbete Petter och hans fyra getter. Vi kommer att fortsätta att jobba med sagan tills vi går på julledighet och nästa vecka avslutar vi temat med en teater i vår sagogrotta.
I tisdags gick vi på promenad till lekparken och i torsdags gick vi en runda på den nya och fina gångbanan vi fått i området!

På grund av vädret har vi idag fredag hållet oss inne, vi har berättat lite om ”Sven” för barnen!

Vi vill tacka er alla för ett riktigt mysigt dropin fika, det var jätte roligt att se er alla här.

Vi vill påminna om att vi öppnar inne varje dag, och går ut efter vi ätit frukt vid 09:15 tiden.
Vi vill också be er att inte använda personalparkeringen när ni lämnar, vi får inte plats!!

Tack för ännu en härlig vecka med underbar julstämning!!!!

Hälsningar,
Anette, Bodil och Marisa