Småbarn v.46

18 november 2013

Hej alla föräldrar på Humlan!

Denna veckan har vi haft både sol, regn och blåst. Vi har varit ute så mycket som vi har kunnat. Nu sjunker temperaturen mer och mer och det börjar bli dags att ta med overall.

Från och med nästa vecka, vecka 47, kommer vi att öppna inomhus tisdagar och onsdagar för att sedan gå ut vid 9.00. De barn som kommer vid 9.00 och efter dessa dagar får vara klädda efter väder.

Vi har nu börjat sjunga våra julsånger på samlingen och vi kommer att filma barnen för att sedan visa upp för er när vi har vår lucia drop – in den 2/12 mellan kl. 13.45 – 15.45. Mer info kommer senare. Vi kommer filma barnen måndagen den 25/11 och denna dag får barnen om de vill ha på sig en julig huvudbonad t.ex. tomteluva, pepparkakshatt eller en mjuk luciakrona.

Har ni små glasburkar hemma tar vi gärna emot dem, så vi kan använda de när vi ska julpyssla.

Vårt tema djur fortskrider som vanligt. Vi har märkt att många barn har tagit till sig av vårt tema och pratar mycket om olika djur, vad de heter och vad deras olika delar heter som t.ex. nos, tass, horn, päls mm. En del barn har även börjat nämna världsdelarna vid namn och färg.

Ha en trevlig helg!

Pedagogerna på Humlan

FJÄRILEN.

Hej alla fjärilar,
Denna gångna veckan har vi fortsatt att jobba med Petter och hans fyra getter. Barnen gör sina figurer, pysslar och målar.
Denna veckans promenad bar iväg till olika byggplatser där vi tittade på olika fordon.
Vi har börjat att sjunga julsånger, jätte roligt.

Sångerna vi sjunger är:
Lucia sången (Ute är mörkt och kallt)
Midnatt råder
I ett hus vid skogens slut
Mössens julafton
En sockerbagare

Ha det jätte gott i helgen!!!

Pedagogerna på Fjärilen