Grodans fredagsblogg v.22

3 juni 2016

Veckan som gått:

Vi njuter av det vackra vädret och spenderar mycket tid ute. Barnen bygger fantastiska vattenbanor i sandlådan och vi har invigt vattenbanan på gräsmattan för terminen. För att hjälpa barnen komma in i skuggan hittar vi på aktiviteter där det finns skugga, till exempel serveras frukten i multihuset, vattenbaljorna står i anslutning till skuggan i sandlådan och böcker läses i skuggan.

I onsdags hade barnen födda 2010 sin sista utflykt till Skryllegården. Vi gick Ulastigen som är 3 km lång. Era barn höll ett fantastisk tempo och vi skiftades om vem som ledde gruppen. Stigen är inte helt lätt att följa men barnen lyckades hitta pinnarna som markerade vägen.

De äldsta barnen fortsätter att hålla i samlingar och de sköter det fantastiskt bra!

I torsdags var barnen som är födda 2011 på tuflykt i Skrylle. Vi återvände till ”vår skog” och lekte, spelade teater och letade efter gömda djur. Som avslutning besökte vi en lekplats vilket barnen har önskat. Under nästa vecka kommer ni föräldrar få ta del av små glimtar från våra besök i skogen genom en liten utställning här på förskolan.

I torsdags hade barnen som ska börja skolan ett avslutningsdisco. Det var en mycket lyckad fest. Vi kommer att sakna er alla!

Det blev även efterlängtat fredagsdisco i multihuset!

Kommande vecka:

På onsdag är det dags för barnen födda 2012 att gå iväg på en liten utflykt. Ta med en ryggsäck och lite förmiddagsfika och dricka.

Tänk att det redan är dags för årets sommaravslutning! Vi börjar sjunga klockan 15.00 och alla är hjärtligt välkomna! Efter sommarsångerna blir det ett traditionsenligt tårtkalas.

Övrigt:

Vi har fall av magsjuka i huset och vill passa på att påminna er om 48 timmars regeln, det gäller även syskon. Anledningen till detta är att vi vill minska smittspridningen.

Titta gärna över era barns påsar med extrakläder och tänk på att det är bra med lite tunnare ombyten tex shorts och tshirts. En solhatt eller keps är också att rekommendera.

Hälsningar Vi på grodan!