Grodans fredagsblogg v.21

27 maj 2016

Veckan som gått:

I måndags åkte en några barn till Kulturskolan för att lyssna på elever som spelade blåsinstrument till kända barnvisor. Barnen fick lära sig namnen på instrumenten och allt avslutades med lite dans. De andra barnen gick på utflykt hem till Ebba där vi fick hoppa studsmatta, lyssna på musik och göra en hinderbana.

Denna vecka har vi läst tre böcker från Guldpåsen. Valdemar hade med sig ”Patriks Snabbverkstad”, William hade med sig ”Knattarna och den mystiska asken” och Selma hade valt ut ”En natt i skolan”. Läs gärna bokrecensionerna i guldboken som hänger i hallen.

Blommorna som barnen planterat, solrosorna och ringblommorna, växer bra i trädgårdslandet. Barnen hjälper gärna till med vattningen och vill gärna mäta hur mycket blommorna har vuxit.

I onsdags var barnen från Humlan och Fjärilen som ska börja hos efter sommaren på besök. Våra barn hjälper gärna de yngre och leker gärna tillsammans med dem i trädgården.

Veckan har även bjudit på vattenlek i trädgården eftersom det har varit väldigt varmt. I sandlådan har baren byggt många finurliga vattenbanor.

Igår, torsdag, var barnen födda 2012 på på naturdag i vårt närområde och letade efter bland annat fyrhörningar.

Vi har beslutat att barnen födda 2013 väntar med utflykt till nästa termin, detta för att de först och främst ska bli trygga inne och ute i förskolans miljö.

Kommande vecka:

På onsdag 1/6 är det barnen födda 2010 att gå på utflykt och som vanligt är det samling senast 8.30 och barnen ska ha med sig en rejäl lunch, man blir väldigt hungrig i skogen, och mycket att dricka.

På torsdag 2/6 är det barnen födda 2011 att gå på utflykt och även de samlas senast kl.8.30 och ska ha med sig en rejäl matsäck och dricka.

ÄNDRING barnen 2012 utflykt är flyttad från den 3/6 till den 8/6 istället!

Vi vill gärna påminna om att det är avslutnings disco för barnen födda 2010 på torsdag 2/6 kl.17.30-19.30!

Övrigt:

Som avslutning för detta läsåret kommer vi att ha en aktivitetsdag för barnen i trädgården med grillning och lekar. Detta istället för en storutflykt. Mer informationen kommer när det är aktuellt.

Vi har ett klaffbord från IKEA i sagogrottan som är till salu, kan passa perfekt nu i sommartider 🙂 300:- http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/10222406/

Vi har upptäckt att några av barnen gärna kissar ute i vår trädgård. Vi har pratat med barnen om detta i samlingen, att behöver man kissa så gör man det inne på toaletten. Prata gärna med era barn om detta hemma.

Från och med nästa vecka, v.22, kommer vi att utöka abbum med en kategori som heter ”Glimtar från vår vardag”. Här kommer det visas vilka aktiviter som görs på förskolan om dagarna. Ditt barn kan vara både aktivt deltagande eller iaktta bredvid. Genom denna kategori kommer vi att fokusera på aktiviteten. ”Glimtar från vår vardag” kommer till alla föräldrar på avdelningen och kan fungera som ett verktyg för er och ert barn för att samtala om dagen på förskolan. Vi ser detta som ett språkstimulerande verktyg mellan förskolan och hemmet. Vi kommer även att fortsätta med barnens individuella portfolio på abbum i ungefär samma utsträckning som tidigare.

Sommarfesten med efterföljande tårtkalas är den 10/6. Mer information kommer när det närmar sig.

Vi har köpt in solkräm som vi smörjer barnen med vid behov. Det är en mousse från Evy faktor 30. Det viktiga är att ni föräldrar smörjer era barn på morgonen innan de kommer hit.

Några av barnen har undrat över vattenspridare i trädgården. Vi har tillsammans med Trädet beslutat att det är längre fram under sommaren som detta blir aktuellt. Mer info om detta kommer när det är dags.

Trevlig Helg önskar vi på Grodan!