Grodans fredagsblogg v.19

13 maj 2016

Veckan som gått:

  • I onsdags var det dags för barn födda 2012 att gå iväg på en liten utflykt. De promenerade bort till lekplatsen där de fikade lite och gick på cirkeljakt. Under tiden de var borta hade de andra barnen utegympa. Denna gång byggde vi upp en hinderbana.
  • På onsdagens samling läste vi en så kallad ”Tvillingbok”. Det är paket som vi har beställt på bokbussen med en och samma bok fast på olika språk. Denna gång läste vi om Mulle Meck på svenska och tittade i samma bok på persiska.
  • Under torsdagsförmiddagen hade vi besök av barnen från Humlan och Fjärilen som börjar hos oss efter sommaren.
  • Torsdagens samling handlade om minnesträning då vi lekte ”Kims lek”. Under april och maj månad får våra äldsta barn, de som vill, hålla i samlingen. Hittills har Viggo, Melker och Oscar hållit i varsin samling och idag var det Idas tur.
  • På fredags förmiddagen kom Milians pappa, som är danspedagog, hit och lärde oss nya danssteg. Mer om detta på Abbum. Fredagsförmiddagen avslutades med att Melker höll i en sångsamling.

Kommande vecka

  • På onsdag är det dags för barn födda 2010 att åka på utflykt igen. Vi samlas som vanligt 8.30 och på torsdag åker barn födda 2011 på utflykt, även de samlas 8.30. Det är viktigt att vara i tid då vi har en buss att passa. Kläder efter väder och tänk på att barnen ska ha mycket dricka med sig om värmen håller i sig.

Övrigt:

  • Vi passar även på att påminna om den stängda studiedagen på måndag, 16/5.
  • Det går nu att lämna kommentarer på Abbum.
  • Lördagen den 28:e maj är det dags för trädgårdsdag på Rosa tornet. Listor finns nu uppsatta i vår hall. Tusen tack för att ni gör det så fint i vår trädgård, både vi och barnen uppskattar er hjälp!

Solkräm

Ni föräldrar ansvarar för att ert/era barn är smorda med en doftfri, måste stå på flaskan, solkräm på morgonen. Vi har köpt in en solkräm till Rosa Tornet som vi sedan fyller på med under dagen vid behov. Anledningen till att solkrämen måste vara doftfri är för att vi har doftallergiker på förskolan. Det bästa för ert/era barn är om de har på sig kläder som skyddar mot solen som tex en långärmad tunn tröja, keps eller solhatt.

Med hopp om en solig helg!

Hälsningar Grodan