Grodans fredagsblogg.16

22 april 2016

Veckan som gått:

   • Vi började veckan med att plantera nya kompisblommor med de som inte har planterat tidigare. Den här gången blev det Ringblommor. Alla barnen är väldigt engagerade och kollar till sina växter ofta.
   • Under hela veckan har vi uppmärksammat den kommande världsboksdagen som infaller på lördag. Vi har valt att lyfta fram några av våra mest kända barnboksförfattare. Böckerna vi lyft fram kan ni se i hallen. (väggen mellan barnens toaletter) Vi har pratat en del om vad en författare och illustratör är för något.
   • Under veckan har vi även haft besök av de nya barnen från Humlan och Fjärilen. Underbart att se hur väl de blir mottagna av barnen på Trädet och Grodan!
   • I onsdags åkte barn födda 2010 på årets första utflykt. Vi åkte till Skrylle och gick Vilsestigen. Barnen är numer mycket välbekanta med både Skrylle som utflyktsmål men även vid våra rutiner.  Även om utflyktsmålet är detsamma kan vi och barnen lägga fokus på mer skolförberedande aktiviteter, bland annat läsning av till exempel skyltar, enkel matematik och värdegrunden för att nämna några. Vi passar även på att flagga för att vi har sett att det finns fästingar i skogen.
   • I torsdags var barnen födda 2011 på naturdag i Skrylle. Det var ett gäng förväntansfulla barn som åkte med bussen ut till skogen. Vårt första stop var Naturrummet där vi fick en kort guidning om fågelholken med en webkamera i, ska bli spännande att se vad som hänt till nästa vecka! Sedan tog vi oss in i skogen för att bygga kojor, leta efter färgnyanser i naturen, skapa tavlor utan färg och pensel samt sist men inte minst leta efter vårtecken i naturen. Vi hittade flera små gröna plantor som tittar upp genom lövverket och under löven fanns massor av olika småkryp. Strax innan lunch så bjöds det på spontanteater med två av pedagogerna – Bockarna Bruse och Rödluvan och vargen
   • I torsdags var Idas mamma på föräldrabesök hos oss. Hon hade med sig en gitarr och vi bjöd in barnen från Trädet på en gemensam sångsamling. Mycket trevligt!
   • Idag, fredag, åkte en grupp iväg på teater till Stadsbiblioteket. Det är tyvärr inte helt enkelt att få tag i biljetter då det är många som är intresserade men vi har ytterligare en föreställning inbokad längre fram till de barn som inte gick idag.
   • Fredagseftermiddagen bjöd, som sig bör, på utegympapass i solskenet!

Kommande vecka:

 • På torsdag är det dags för barn födda 2011 att åka på sin andra Naturdag.

Övrigt:

Glöm inte att skriva upp på en tid för utvecklingssamtal.

Trevlig helg önskar vi på Grodan!