Fredagsblogg v. 17

2 maj 2016

Veckan som gått:

  • Vi började veckan med att titta på ett riktigt fågelbo. Vi pratade om vilken fågel som kan tänkas bo där och kom fram till att det nog är en koltrast. Vi samtalade även om fågelägg och tittade på bilder av olika fågelägg.
  • Vi som var på utflykt i Skrylle i torsdags fortsatte på temat och skapade egna fågelbo av pinnar, mossa och löv. Vi kollade även in fågelboet på Naturum, det hade förändrats lite sen sist. Det hade blivit mjukare och så var det lite gropigt i mitten, en förberedelse inför de kommande äggen kanske. I skogen blev det även denna gång en favorit i repris: teater! Denna gång fick barnen vara med och agera. Det blev sagan om de tre små grisarna.
  • Veckans bokstav var Ff, vi kom på många ord som både började på f och hade f i sig! Flygplan, franska, flytväst, MFF, kaffe var några av alla ord vi kom på.
  • Vårt planteringsprojekt med solrosor och ringblommor växer mycket just nu. Barnen är noga med att hålla koll och vattna.
  • Veckans bokpåse hade Isabelle, det blev en bok om Peter Pan. Nästa vecka är det Linas tur att ta med en favoritbok.
  • Denna veckan har bjudit på alla möjliga väder, vi har varit ute i regn och rusk, hagel, blåst och sol. Vi hoppas våren kommer snart.

Kommande vecka:

Nästa vecka är det dags för utflykt igen för barnen födda 2010. Glöm inte en rejäl matsäck, man blir lite extra hungrig i skogen.

Övrigt:

Vi vill passa på att påminna om vår stängda studiedag den 16 maj.

Hoppas ni får en fin vecka!