Fredagsblogg från Grodan v.2

10 januari 2014

Hej alla föräldrar och välkomna tillbaka till Grodan 🙂

Vi vill börja med att önska er en god fortsättning på det nya året och vi hoppas att ni alla har haft en härlig julledighet. Det är härligt att träffa era barn igen och vi ser fram emot en vårtermin tillsammans.

Nytt för terminen är att Cecilia Grimsberg arbetar hos oss som vikarie för Britt, och vi hälsar henne välkommen!

Det har varit en kortare vecka här på förskolan och vi har varit både ute och inne. Det är härligt att se att barnen finner varandra så fort igen efter ledigheten och många av barnen har lekt med varandra över avdelningarna. Ute lyser vintern med sin frånvaro och det har varit riktigt blött och kladdigt! Barnen har haft roligt och de har experimenterat med vatten på olika sätt. De har samlat vatten från stuprören, byggt vägar där de hällt vatten, hoppat i pölarna och kört med små båtar. Dock blir kläderna fort blöta så se gärna över barnens hyllor så där finns galonkläder att ha över vinterkläderna eller fodrade galonställ. Gummistövlar bör också finnas, likaså flera par vantar så att barnen kan byta när de blivit blöta. Lägg även gärna lite fler extrakläder i barnens fack nu under den ”blöta vintern” så att det finns att byta med när de kommer in och kanske blivit blöta om strumpor och byxor.

Ute på staketet har vi hängt upp griffeltavlor i form av blommor så barnan kan rita på. Dessa har varit populära 🙂 Vi har även köpt in nya cyklar, dock har bara en kommit ännu men barnen är glada över att det finns fler cyklar att köra runt på.

Blomtavlor

Blomtavlor

Idag fredag har barnen födda 2008 varit på en teater Sagohuset inne i Lund. Föreställningen hette ”Märklin och Turbin” och den handlar om två bröder och deras äventyr.

Märklin och Turbin

Märklin och Turbin

När ni hämtar eller lämnar era barn får ni gärna kika in i vår tvättstuga där det finns kvarglömda vantar, strumpor etc. Kanske hittar ni något som ni har saknat där hemma 🙂

Hoppas ni alla får en härlig helg!
Hälsningar från oss på Grodan