Vår vision

Vi är stolta över vår fina förskola

Rosa Tornets montessoriförskola är en idyll där barn och pedagoger trivs! Förskolan ligger i utkanten av Råbylund med en fantastisk utsikt över slätten och nära en liten sjö. Barnen följer årstidernas växlingar och vistas i en spännande natur, där de kan fånga fjärilar och titta på grodor på sommaren och åka skridskor på vintern. Vi har anlagt en trädgård med trädgårdsland som lockar barnen till spontan lek och upptäckarglädje.

Montessoriförskolan Rosa Tornet är en fristående förskola med barn från 1-5 år. Förskolan grundades 1988 av entusiastiska föräldrar och har idag omkring 74 barn och cirka 16 anställda. Förskoleverksamheten leds av en rektor och drivs som ett föräldrakooperativ. Föräldrarnas engagemang tydliggörs genom föräldrarnas medverkande i olika kommittéer. Vi strävar efter att vara en förskola där varje barn ska ges möjlighet att i en trygg och stimulerande miljö utvecklas till kreativa och självständiga barn!

Vi har pedagogiskt anpassade lokaler samt en egen kock där all mat tillagas från grunden med råvaror som är närodlade och ekologiska i största möjliga mån. Maten är viktigt för oss.

Våra pedagoger har en hög utbildningsnivå både vad gäller pedagogisk grundutbildning samt montessorispecialisering. För vår verksamhet är personalens utbildning och fortbildning viktig.

Vi har en fantastisk personal – kom gärna och hälsa på oss!