Vår mat

Vår kock Camilla lagar allt från grunden och använder råvaror som är närodlade, närproducerade och ekologiska i den mån det är möjligt för att kunna servera god och näringsriktig mat. Camilla bakar eget bröd som innehåller nyttiga fröer och fiber, samt gör vår egen müsli. Eftersom sylt innehåller mycket socker gör Camilla egen sylt och saft till barnen med minsta möjliga mängd socker eller med ekologisk honung som är närproducerad.

Grönsaker

Samtliga måltider som serveras har en sammansättning från kostcirkelns alla delar. Camilla tycker att det är en rolig utmaning att kunna utveckla nyttigare, men lika goda maträtter med fina råvaror. En viktig del är också presentationen av maten, vilket innebär bl.a. en fin uppläggning. Det är också viktigt att laga mat med inspiration från hela världen, så att barnen får möjlighet att prova nya smaker och maträtter. Samtidigt vill vi bevara våra svensk/skånska traditioner såsom kalops, skånsk äggakaka, julbord med mera.

Pinnbröd i multihuset

Utifrån vårt tänk att minimera sockret är det endast några högtider/dagar vi uppmärksammar genom att baka/servera produkter som innehåller socker. Dessa dagar är till exempel Lucia, fettisdagen, kanelbullens dag och sommaravslutningen.