Lediga tjänster

Förskolechef

Förskolans vision är att bli ”Skånes bästa förskola” och vi söker nu en förskolechef som vill vara med och förverkliga vår vision. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Rosa Tornets Montessoriförskola är ett väletablerat föräldrakooperativ som startades 1988. Sedan fem år tillbaka finns vi i nybyggda lokaler på Råbylund. Här finns 75 barn fördelat på fyra avdelningar och 17 anställda. Förskolan har mycket engagerad och kompetent personal. Förskoleundervisningen leds av utbildade förskollärare med Montessoriutbildning och vi har en egen kock som lagar all mat från grunden.

Arbetsbeskrivning

Pedagogisk ledare och chef för förskolan med det övergripande ansvaret för det pedagogiska uppdraget och att utveckling av verksamheten bedrivs i enlighet med förskolans styrdokument. I uppdraget ingår att planera, följa upp och utveckla verksamheten i förhållande till mål och uppdrag. Personal- och ekonomiansvar samt ansvar för det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Att leda, samordna och utveckla verksamheten i nära samarbete med medarbetare och Rosa Tornet styrelse. Att ingå i ledningen för förskolan och vara underställd styrelsen, som utgörs av föräldrar.

Vem är du

Som chef kan du leda, fördela och prioritera bland arbetsuppgifterna samt arbeta målinriktat med fokus på verksamhetsutveckling. Du fattar beslut och tar ansvar för dessa. Du är en tydlig och lyhörd ledare med god förmåga att skapa delaktighet, motivation och arbetsglädje bland medarbetare och barn. Du uppfattas som tillgänglig och närvarande i ditt ledarskap. Då rollen som förskolechef innefattar många möten med människor i olika funktioner är det viktigt att du har en god kommunikationsförmåga, ett flexibelt förhållningssätt och har förmåga att etablera och utveckla goda relationer med medarbetare, barn och föräldrar. Du har kraften att lyfta skolan till nästa nivå.

Kvalifikationer

Högskoleexamen med pedagogisk inriktning.
God kännedom om förskolans och skolans styrdokument.
Ekonomisk och administrativ kompetens.
Ledarskapsutbildning, utbildning inom Montessori samt erfarenhet av föräldrakooperativ är meriterande.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker via formuläret nedan eller genom att skicka mail med cv och kontaktuppgifter till rekrytering@rosatornetilund.se. Då urval och intervjuer sker löpande rekommenderar vi dig att söka tjänsten snarast. Tillträde sker snarast möjligt efter överenskommelse.

För frågor kring tjänsten kontakta:
Linn Sperling, Styrelseordförande
0708-839351

Viktoria Drott, Personalansvarig
0708-782193

Ansökningsformulär